Minimais provencale med lammekoteletter
						Porsjs : 4						
					Ingredienser
Minimais provencale
							
															- 2 hvitløksbåter
 - 2 kvister rosmarin
 - 4 faste poteter
 - 2 ss olivenolje
 - 1 boks à 410 g Green Giant® minimais, avrent
 - 1/2 zucchini
 - 1/2 aubergine
 - 8 biter stekt marinert paprika (kan kjøpes ferdig)
 - salt
 - nykvernet svart pepper
 
Hvitløks-crème fraîche
							
															- 2 dl crème fraîche
 - 1 hvitløksbåt
 - 1 ts flytende honning
 - salt
 - svart pepper
 
Lammekoteletter
							
															- 4 store eller 8 små lammekoteletter, ca. 600 g
 - 2 kvister rosmarin
 - 2 hvitløksbåter
 - 2 ss olivenolje
 - flaksalt
 - nykvernet svart pepper
 
Hvitløksfreste lammekoteletter med urtekrydret minimais og hvitløks-crème fraîche.
Slik gjør du det:
- Skjær potetene i båter og legg dem på et bakepapir på en plate. Knus hvitløken og rosmarinen i en mortel eller grovhakk dem. Legg dem sammen med potetene og vend alt i olivenolje. Sett det inn i stekeovnen på 225 grader i ca. 10-15 minutter.
 - Skjær i mellomtiden zucchinien og auberginen i skiver, og stek disse raskt i olivenolje. Ta stekebrettet ut av stekeovnen og legg på minimaisen, zucchinien, auberginen og paprikaen. Sett stekebrettet inn i ovnen igjen i et par minutter. Ta den ut, og strø salt og pepper over.
 - Bland sammen alle ingrediensene til hvitløks-crème fraîchen og smak til med salt og pepper. Plukk av rosmarinkvistene, hakk hvitløken og bland dette i oljen. Gni inn kotelettene med oljen og stek hurtig, 2-3 minutter på hver side. Strø flaksalt og pepper over.
 - Server kotelettene med minimais provencale og hvitløks-crème fraîche.
 - Tips! Andre maistyper fra Green Giant® kan også brukes i denne retten. Server gjerne med en rødvinssky og en frisk salat!