Tractor in cornfield

OM OSS

Corn ingredient

Vår Hemmelighet

Vi velger bare de beste dyrkingsstedene
Vår mais blir dyrket av nøye utvalgte produsenter på solsikre steder i det sørvestlige Frankrike.

Minimaisen dyrkes i Thailand og aspargesen i Peru. Prosedyrene der følger i hovedsak beskrivelsen nedenfor av hvordan maisen vår i Frankrike blir produsert.

Vi bruker en unik maistype og kontrollerer dyrkingen
Vi bruker en unik maistype og kontrollerer dyrkingen Niblets®-mais er vår mest populære maistype. Den er utviklet av Green Giant® og kan bare dyrkes av oss.

Alle åkrene kontrolleres kontinuerlig, slik at smak, konsistens og utseende blir best mulig bevart. Kontrollen har også som formål å sørge for at det ikke forekommer genmodifisering (GMO), da vårt slagord er godhet fra jorden.

The Green Giant

Vi høster alltid til nøyaktig riktig tid
Åkeren blir nøye undersøkt før innhøstingen finner sted. Vi høster maisen når kornene er som aller søtest og mykest, noe de er bare i et par timer.

Etter innhøstingen fraktes maisen umiddelbart til fabrikken vår. På denne måten får vi behandlet maisen når den er fersk, noe som gir et sluttprodukt av høy kvalitet.

Vi vet hvordan vi skal konservere næringsstoffer
Bare få timer etter innhøstingen er maisen bearbeidet og pakket.

Vi bruker ikke konserveringsmidler. I stedet setter vi vår lit til en godt utprøvd metode, og takket være denne metoden bevares smak, maisens naturlige egenskaper og en stor del av vitaminene og mineralene i 3-4 år.

Vi tenker hele tiden på miljøet
Vi følger selvsagt strengt alle lover innenfor miljøvern. Vi arbeider dessuten aktivt med å redusere vår miljøpåvirkning.

Det innebærer blant annet at maisen blir fraktet med jernbane fra Frankrike til det skandinaviske lageret i Midt-Sverige, noe som reduserer den miljøbelastningen lange veitransporter medfører.

Vi tror bare på høy kvalitet
Green Giant® er ISO-sertifisert, og alt fra valg av dyrkingssted til at maisen befinner seg hos distributøren, reguleres nøye. Alt dette for at maisen vår skal leve opp til de utrolig høye kravene vi stiller.

Green Giant history lineup

Vår Historie

En kjempe som hele tiden blir sprekere og mer fremgangsrik
Green Giant® har en mer enn 100 år lang historie som starter i 1903 da Minnesota Valley Canning Co. ble grunnlagt.

Navnet Green Giant® begynte selskapet imidlertid å bruke først i 1925, og navnet refererte opprinnelig til store, grønne erter. I 1926 ble en kjempe lagt til i varemerket, og fra 1935 ble Green Giant® brukt som navn for hele produktlinjen.

Kjempen er den som beskytter og vet alt om grønnsaker. Dalen er hjemmet hans, og han symboliserer godhet samtidig som han passer på at delikate grønnsaker havner på matbordene våre.

I 1950 byttet selskapet navn til Green Giant Company. Utviklingen fortsatte med frosne grønnsaker og grønnsaker på glass, og i 1969 ble frosne maiskolber lansert.

Da var også Europa erobret, det startet i England, og i 1967 kom Green Giant® til Skandinavia.

Fabrikken vår i det sørvestlige Frankrike ble åpnet for mer enn 30 år siden. I dag er vi den ledende maisprodusenten på mange markeder, og finnes i 80 land over hele verden.

I 1999 ble dessuten kjempen kåret til det tredje mest kjente reklameikonet av Advertising Age i USA.

Fra år 2000 er Green Giant® en del av General Mills. Vårt nordiske lokalkontor har siden 2002 ligget i Västra Frölunda, Göteborg.