Ovnsbakt rødspette med rødbeter og pepperrot
Porsjs : 4
Ingredienser
Ovnsbakt rødspette
- 1,2 kg fersk rødspette, hel
- 2 ss rapsolje
- 2 ss smeltet smør til å dryppe med
Stekte rødbeter
- 6 rødbeter, kokte
- 1 dillkvist, plukket
- 2 ss sitronjuice
- 1 dl Green Giant maiskorn
- 2 ss smør
- Pepperrot, revet
- 400 g melne poteter, skrellede
- 1 dl H-melk (3 %)
- 1 dl Green Giant maiskorn
- 1 ss smør
Ovnsbakt rødspette med stekte rødbeter, revet pepperrot og maispoteter.
Slik gjør du det:
- Del rødspetten i fire biter og krydre med salt og pepper.
- Legg fisken med skinnsiden opp på et stekebrett, og drypp over olje og smørklatter.
- Stekes i ovn ved 180 grader til kjøttet er gyllenbrunt og løsner fra benet. Drypp over smør under stekingen, som tar ca 15-20 minutter.
- Del rødbetene i båter og fres dem i smør. Tilsett dill og maiskorn. Smak til med salt, pepper og sitronjuice.
- Riv pepperroten fint.
- Kok potetene og hell av vannet. Bland i mais, smør og varm melk. Smak til med salt og pepper.