Ovnsbakt rødspette med rødbeter og pepperrot

Serving Time icon
Porsjs : 4

Ingredienser

Ovnsbakt rødspette
  • 1,2 kg fersk rødspette, hel
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss smeltet smør til å dryppe med
Stekte rødbeter
  • 6 rødbeter, kokte
  • 1 dillkvist, plukket
  • 2 ss sitronjuice
  • 1 dl Green Giant maiskorn
  • 2 ss smør
  • Pepperrot, revet
  • 400 g melne poteter, skrellede
  • 1 dl H-melk (3 %)
  • 1 dl Green Giant maiskorn
  • 1 ss smør

Ovnsbakt rødspette med stekte rødbeter, revet pepperrot og maispoteter.


Slik gjør du det:

  1. Del rødspetten i fire biter og krydre med salt og pepper.
  2. Legg fisken med skinnsiden opp på et stekebrett, og drypp over olje og smørklatter.
  3. Stekes i ovn ved 180 grader til kjøttet er gyllenbrunt og løsner fra benet. Drypp over smør under stekingen, som tar ca 15-20 minutter.
  4. Del rødbetene i båter og fres dem i smør. Tilsett dill og maiskorn. Smak til med salt, pepper og sitronjuice.
  5. Riv pepperroten fint.
  6. Kok potetene og hell av vannet. Bland i mais, smør og varm melk. Smak til med salt og pepper.