Rotfruktsgrateng med sveciaost og parmaskinke

Serving Time icon
Porsjs : 4

Ingredienser

  • 2 dl Green Giant mais
  • 300 g skrelt gulrot
  • 200 g skrelt pastinakk
  • 1 skrelt løk
  • 400 g poteter, skrelte
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss smør
  • 6 dl matfløte, 15 %
  • 1 dl melk
  • 100 g revet sveciaost
  • 8 skiver parmaskinke
  • 100 g ruccola
  • 8 Green Giant babymais
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du det:

Grateng:
  1. Skjær rotgrønnsakene og løken i 2 cm tykke skiver.
  2. Svett løken uten at den får farge. Tilsett grønnsakene, fløten og melken.
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Stek i 10 minutter, ha blandingen over i en ildfast form, og strø over ost.
  5. Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.
Parmaskinke:
  1. Server skinken med ruccola, mais og dråper av olivenolje.