Minimais provencale med lammekoteletter

Serving Time icon
Porsjs : 4

Ingredienser

Minimais provencale
  • 2 hvitløksbåter
  • 2 kvister rosmarin
  • 4 faste poteter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks à 410 g Green Giant® minimais, avrent
  • 1/2 zucchini
  • 1/2 aubergine
  • 8 biter stekt marinert paprika (kan kjøpes ferdig)
  • salt
  • nykvernet svart pepper
Hvitløks-crème fraîche
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 hvitløksbåt
  • 1 ts flytende honning
  • salt
  • svart pepper
Lammekoteletter
  • 4 store eller 8 små lammekoteletter, ca. 600 g
  • 2 kvister rosmarin
  • 2 hvitløksbåter
  • 2 ss olivenolje
  • flaksalt
  • nykvernet svart pepper

Hvitløksfreste lammekoteletter med urtekrydret minimais og hvitløks-crème fraîche.


Slik gjør du det:

  1. Skjær potetene i båter og legg dem på et bakepapir på en plate. Knus hvitløken og rosmarinen i en mortel eller grovhakk dem. Legg dem sammen med potetene og vend alt i olivenolje. Sett det inn i stekeovnen på 225 grader i ca. 10-15 minutter.
  2. Skjær i mellomtiden zucchinien og auberginen i skiver, og stek disse raskt i olivenolje. Ta stekebrettet ut av stekeovnen og legg på minimaisen, zucchinien, auberginen og paprikaen. Sett stekebrettet inn i ovnen igjen i et par minutter. Ta den ut, og strø salt og pepper over.
  3. Bland sammen alle ingrediensene til hvitløks-crème fraîchen og smak til med salt og pepper. Plukk av rosmarinkvistene, hakk hvitløken og bland dette i oljen. Gni inn kotelettene med oljen og stek hurtig, 2-3 minutter på hver side. Strø flaksalt og pepper over.
  4. Server kotelettene med minimais provencale og hvitløks-crème fraîche.
  5. Tips!
    Andre maistyper fra Green Giant® kan også brukes i denne retten. Server gjerne med en rødvinssky og en frisk salat!