Potet- og maissuppe med skinkesandwich

Serving Time icon
Porsjs : 4

Ingredienser

Suppe
  • 2 poteter, skrellede
  • 3 ss smør
  • 2 dl mais
  • ½ purre, bare det hvite
  • 4 dl grønnsakbuljong
  • 3 dl matfløte
Sandwich
  • 4 små baguetter
  • ¼ agurk, skrellet
  • 4 skiver serranoskinke
  • 2 plommetomater
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl ruccolasalat
  • 2 ss kremost

Frisk og lett suppe med delikat serranosmørbrød.


Slik gjør du det:

Suppen:
  1. Skjær potetene og purreløken i små terninger. La dem frese i smøret uten å få farge. Tilsett halvparten av maisen, buljongen og fløten.
  2. La suppen småkoke til potetene er myke, miks den deretter jevn i mikseren og smak til med salt og pepper. Pynt med resten av maisen.
Sandwich:
  1. Del brødet og smør på kremost. Del agurken og tomatene i skiver og mariner dem i olivenolje og balsamicoeddik.
  2. Fordel agurken, tomatene, skinken og ruccolaen på brødet og fest med en bambuspinne.