Maisrisotto à la Pisa

Serving Time icon
Porsjs : 4

Ingredienser

  • 1-2 pakker skivet bacon
  • 3 dl avorioris
  • 1 gul løk
  • 2 bokser à 198 g Green Giant® Niblets® original
  • 3 dl melk
  • 100 g parmesanost
  • 3 dl vann
  • 1 ss smør
  • 1 grønn zucchini
  • 2 små pastinakker
  • 1 knippe vårløk
  • 1 eske sukkererter
  • salt og pepper
  • olivenolja
  • fersk basilikum

Maisrisotto med baconchips og ristede grønnsaker.


Slik gjør du det:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Skjær zucchinien i skiver og pastinakken i båter, skjær bort en bit av toppen på vårløken. Vend grønnsakene i olivenolje på et stekebrett, og krydre med salt, vent med sukkerertene. Legg baconskivene på et eget stekebrett. Sett begge stekebrettene (bacon under og grønnsaker over) inn i stekeovnen i ca. 20 minutter. Bland i sukkerertene når det gjenstår 5 minutter.
  3. Finhakk løken. Fres løk og ris i smør i en kasserolle, tilsett 3 dl vann og 1 ts salt, kok opp under lokk. Trekk kasserollen av platen når det begynner å koke. Rør om, la det stå med lokket på i ca. 10 minutter.
  4. Kok opp melk, tilsett mais og visp lett. Riv parmesanosten fint. Sett kasserollen med ris tilbake på platen når den er ferdig. Rør inn maissaus og revet parmesan. Rør hele tiden til risottoen blir kremet, og smak til med salt og pepper. Finstrimle noen basilikumblader. Vend de ristede grønnsakene sammen med finstrimlet basilikum.
  5. Hell risotto i fire skåler, legg grønnsakene lagvis med baconchips på toppen.