Varme maisribs og coleslaw

Serving Time icon
Porsjs : 4

Ingredienser

  • 2 kg ribbe (ribben)
  • 1 gul løk
Glasur
  • 1/2 boks à 340 g Green Giant Niblets® original
  • 1/2 rød chili
  • 2 hvitløksbåter
  • mel til jevning
  • 1/2 dl sukker
  • salt og pepper
  • 4 porsjoner
Kålsalat
  • 1/4 lite kålhode
  • 1 gulrot
  • 4 ss crème fraîche
  • svart pepper
  • 4 lange skiver hvitt brød
  • 1 presset hvitløksbåt
  • olivenolja
  • salt og pepper

Mais- og chiligrillet ribbe med kålsalat og hvitløksbrød.


Slik gjør du det:

  1. Skrell og del løken i mindre biter. Kok ribben sammen med løkbitene i saltet vann i ca. 3 timer. De skal løsne lett fra en prøvepinne. La ribben kjøle seg ned i kokvannet.
  2. Skjær chili og en hvitløksbåt i mindre biter. Sil av og ta vare på ca. én liter av kokvannet fra ribben. Hell sukkeret i en kasserolle og la det bli gyllenbrunt, tillsett chili, hvitløk, mais og kokvannet. La glasuren koke til det er 1/3 igjen, ha i meljevning slik at den blir tykk, og krydre med salt og pepper.
  3. Skjær kål og skrellet gulrot i tynne strimler. Bland med crème fraîche og smak til med salt og svart pepper.
  4. Grill ribben og pensle med glasuren. Bland en presset hvitløksbåt med litt olivenolje og smør det på brødskivene.
  5. Grill brødet og krydre med salt, og server!