Maisfylte kjøttboller, med tomat og selleri
Porsjs : 4
Ingredienser
Kjøttboller av oksekjøttdeig
- 600 g kjøttdeig av svin og storfe
- 1 sjalottløk, skrellet og revet i små biter
- 2 ss strøbrød
- 4 ss vann
- 1 egg
- 1 dl Green Giant maiskorn
Rotselleripuré
- 400 g rotselleri, skrellet
- 4 dl crème fraîche
Tomatsalat
- 2 kvister basilikum
- 8 cocktailtomater
- 4 plommetomater i ulike farger
- 4 ss balsamicoeddik
- 4 ss olivenolje
- 2 salatløker, i strimler
- 1/3 agurk, skrellet
- 1 dl Green Giant salatmais
Stekte kjøttboller av oksekjøttdeig, med mais, rotselleripuré og en fargeglad tomatsalat.
Slik gjør du det:
- Bland strøbrød med vann og la det stå og trekke i fem minutter. Bland deretter sammen kjøttdeig, strøbrød, sjalottløk og egg. Krydre med salt og pepper. Stek deretten en smaksprøve og smak til.
- Form kjøttdeigen til 12 boller, og lag et lite hull i hver bolle. Fyll mais i hullet, og forsegle deretter bollene. Brun dem i smør og stek dem i stekeovnen ved 180 grader til de er ferdige, det tar ca 8-10 minutter.
- Kok sellerien myk i saltet vann. La den stå og dampe på komfyrkanten. Hell over crème fraîche og bland det til en jevn puré. Smak til med salt og pepper.
- Del tomatene og rør inn olivenolje og balsamicoeddik. Smak til med salt og pepper. La blandingen trekke i 15 minutter. Skjær agurken i centimetertykke biter og rør den sammen med de andre ingrediensene.
- Pynt med basilikumblader.