Maisfoccacia med kylling

Serving Time icon
Porsjs : 4

Ingredienser

  • 4 kyllingfileter
  • 4 biter maisfoccacia
  • 3 røde paprikaer
  • 1 gul løk
  • 1 ss olivenolje eller annen olje
  • 2 dl vann
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 tomater
  • 4 blad romanosalat eller annen salat
  • 3 bakepoteter
  • olje til steking (gjerne maisolje)
  • salt og pepper

Varm kylling- og maisfoccacia med paprikadressing og hjemmelagde pommes.


Slik gjør du det:

Maisbrødet:
  1. 1 pakke Foccacia brødmiks
  2. 1 boks à 198 g Green Giant Niblets® original
  3. Følg oppskriften på pakken og tilsett maisen.
Resten av oppskriften:
  1. Sett stekeovnen på 150 grader. Brun kyllingfiletene på begge sider, og gjennomstek dem deretter i stekeovnen i ca. 10 minutter.
  2. Skjær kjernen ut av paprikaen, og skjær den og løken i mindre biter. Fres løk og paprika i olje i noen minutter, og tilsett vannet. La det surre i 5 minutter, og miks det til en jevn blanding (f.eks. med stavmikser). Bland den miksede paprikaen med crème fraiche, salt og pepper.
  3. Skjær bakepotetene først i skiver og deretter i staver, behold skallet på. Kok potetstavene halvmyke i saltet vann, og sil av vannet. Stek potetene gyllenbrune og sprø. Skjær tomatene i skiver.
  4. Del foccaciabitene på midten. Skjær kyllingfiletene i skiver. Legg salat, kylling, tomat og paprikadressing i foccacian.
  5. Krydre potetene med salt og server dem ved siden av.