Lammerack med ovnsstekt mais og marinert fetaost

Serving Time icon
Porsjs : 4

Ingredienser

Lammerack
  • 1,2 kg lammekoteletter
  • 4 hvitløksbåter
  • 4 kvister timian
  • 4 ss rapsolje
Stekte poteter og fetaost
  • 800 g poteter, skrellede
  • 1 hvitløksbåt, finhakket
  • 8 Green Giant-maiskolber
  • 8 tomater i ulike farger
  • 100 g fetaost
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje

Hvitløks- og timiankrydret lam med ovnsstekt minimais, poteter og smaksrikt tilbehør.


Slik gjør du det:

  1. Krydre lammekjøttet med salt og pepper. Brun det i en varm stekepanne med hvitløk og timian. Stek deretter lammet i ovnen ved 120 grader, til det når en kjernetemperatur på 58 grader, noe som tar ca 15 minutter. La det hvile.
  2. Del potetene på langs, og vend dem i olivenolje og hvitløk. Stek potetene i ovnen ved 200 grader til de er gyllenbrune.
  3. La tomatene steke sammen med potetene de siste 10 minuttene.
  4. Ved servering deler du opp fetaosten, og krydrer med olivenolje, eddik, salt og pepper.