Lammegryte med spisskummen, syrlig mais og agurk

Serving Time icon
Porsjs : 4

Ingredienser

  • 600 g lammegrytebiter
  • 2 hvitløksbåter
  • 8 skrelte perleløker
  • 3 ss matolje
  • ½ krm spisskummen
  • 2 dl kokte kikerter
  • 2 dl rødvin
  • 1/2 terning kalvekraft
  • 2 kvister persille
  • 1/2 skrelt agurk
  • 2 dl Green Giant mais
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 kvist mynte

Slik gjør du det:

Lammegryte:
  1. Skjær kjøttet i 2 cm store biter, og finhakk hvitløken.
  2. Brun kjøttet i oljen til det blir gyllenbrunt.
  3. Tilsett hvitløk, spisskummen, perleløk, vin og kraft.
  4. Kok kjøttet til det er mykt, og sil burt væsken.
  5. Kok sammen sausen, og smak til med salt, pepper og evt. spisskummen.
  6. Ha i kjøtt, løk, kikerter og grovhakket persille.
Syrnet mais og agurk:
  1. Skjær lange skiver av agurken med en ostehøvel, og strimle mynten.
  2. Bland mais, agurk, yoghurt og mynte.
  3. Smak til med salt og pepper.