Lammegryte med spisskummen, syrlig mais og agurk
Porsjs : 4
Ingredienser
- 600 g lammegrytebiter
- 2 hvitløksbåter
- 8 skrelte perleløker
- 3 ss matolje
- ½ krm spisskummen
- 2 dl kokte kikerter
- 2 dl rødvin
- 1/2 terning kalvekraft
- 2 kvister persille
- 1/2 skrelt agurk
- 2 dl Green Giant mais
- 1 dl matyoghurt
- 1 kvist mynte
Slik gjør du det:
Lammegryte:
- Skjær kjøttet i 2 cm store biter, og finhakk hvitløken.
- Brun kjøttet i oljen til det blir gyllenbrunt.
- Tilsett hvitløk, spisskummen, perleløk, vin og kraft.
- Kok kjøttet til det er mykt, og sil burt væsken.
- Kok sammen sausen, og smak til med salt, pepper og evt. spisskummen.
- Ha i kjøtt, løk, kikerter og grovhakket persille.
Syrnet mais og agurk:
- Skjær lange skiver av agurken med en ostehøvel, og strimle mynten.
- Bland mais, agurk, yoghurt og mynte.
- Smak til med salt og pepper.