Lammekjøttdeigsbiff med rispilaff, yoghurt og mais

Serving Time icon
Porsjs : 4

Ingredienser

Lammekjøttdeigsbiff
  • 300 g kjøttdeig av lam og 200 g kjøttdeig
  • 1 egg
  • 1 finhakket løk
  • 1 finhakket hvitløksbåt
  • 2 ss brødrasp + 4 ss vann
  • 2 ss matolje for steking
Rispilaff
  • 4 dl råris
  • 4 tomater i ulike farger
  • 2 kvister koriander
  • 1 dl Green Giant maiskorn
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ½ dl matyoghurt

At lam smaker strikkejakke er bare en myte. Sannheten er at lam sammen med rispilaff, yoghurt og mais smaker vidunderlig.


Slik gjør du det:

Lammekjøttdeigsbiffer:
  1. Bland brødrasp og vann, og la det svelle i 5 min. Riv løken på et fint rivjern. Bland 1 teskje salt med kjøttdeigen. Bland godt. Vend i brødrasp og løk. Stek, og smak til med salt og pepper. Form kjøttdeigen til 4 biffer, og stek i olje til du får en gyllenbrun farge. Stekes i ovnen på 150 grader i ca. 12 minutter.
Rispilaff:
  1. Kok risen. Skjær tomater i grove terninger, og finhakk korianderen. Varm risen med olivenolje i en teflonpanne, og ha i grønnsakene. Smak til med salt og pepper. Server matyoghurt ved siden av.