Kyllingbryst med serranoskinke og maiscrêpes

Serving Time icon
Porsjs : 4

Ingredienser

Serranokylling
  • 4 kyllingbryst
  • 2 ss olje
  • 4 skiver serranoskinke
  • 100 g ny spinat
Maiscrêpes
  • 75 g hvetemel
  • 2 ½ dl melk
  • 1 egg
  • 1 ss smør, smeltet
  • 1 ts karri
  • 1 klype salt
  • 4 dl Green Giant maiskorn
  • 3 salatløker, i strimler
  • 1 dl prestost, revet
  • 1 ss smør
Saus med stekt hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 hvitløksbåter
  • 3 dl kyllingbuljong
  • 1 dl hvitvin
  • 1 dl fløte
  • 1 sitron

Serrano- og spinatdekkede kyllingbryst med maisfylte crêpes og skummende hvitløkssaus.


Slik gjør du det:

  1. Krydre kyllingen med salt og pepper. Brun den i olje og stek den ferdig i ovn ved 150 grader i ca 12 minutter. La kyllingen hvile i 10 minutter.
  2. Ved servering: del kyllingbrystene på midten og legg en skive med skinke og spinat over.
  3. Crêpes: Bland sammen mel, karri, melk, salt, smør og egg til en jevn røre, og stek tynne crêpes i en teflonpanne.
  4. Fyll: Stek mais og salatløk i smør. Smak til med salt og pepper.
  5. Fordel maisen og prestosten på pannekakene og rull dem sammen. Legg dem på en plate og stek dem i ovn ved 200 grader i 5 minutter, eller til de er gyllenbrune.
  6. Skjær hvitløken i tynne skiver og fres den i olivenolje til løken får den gyllenbrun farge. Tilsett kyllingbuljong og vin og kok det inn. Hell i fløten og miks sausen jevn. Smak til med salt, pepper og sitronjuice.
  7. Miks sausen slik at den blir luftig før servering.