Lekre havkaker

Serving Time icon
Porsjs : 4

Ingredienser

  • 400 gram frossen hvit fiskefilet (f.eks. torsk, kolje eller sei)
  • 200 g rensede reker
  • 3 egg
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 skiver hvitt brød
  • 2 bokser à 198 g Green Giant® Niblets® original
  • 1 rød paprika
  • 12 middels store poteter
  • 6 middels store jordskokker
  • 1 klype dillsalt og pepper
  • olje til steking

Fiske- og rekekaker med mais, stekte poteter og jordskokk samt dillkrem.


Slik gjør du det:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Skrell jordskokkene. Børst av potetene og del dem og jordskokken i to. Vend rotgrønnsakene i olivenolje og salt, legg dem på et stekebrett og sett dem inn i øvre del av stekeovnen i ca. 30 minutter.
  3. Klem ut vannet av den tinte fisken, og mos den i en bolle. Grovhakk rekene, skjær paprikaen og brødet (uten kanter) i fine terninger. Rør sammen fisk, reker, paprika, brødterninger, mais, egg, 2 ss crème fraiche og 1 ts salt. Form fiskekakene og stek dem i olje til de er gyllenbrune på begge sider. Senk stekeovnstemperaturen til 150 grader og sett inn kakene i 12 minutter.
  4. Finhakk dillen. Bland sammen dill, resten av crème fraichen, salt og pepper. Legg fiskekaker og rotgrønnsaker på fat, pynt med dillkrem og en dillkvist, og server.