Foliegrillet hyse med syrnet agurk og ansjos

Serving Time icon
Porsjs : 4

Ingredienser

  • 600 g hysefilet
  • ¼ purre, den hvite delen
  • 8 kokte nypoteter
  • 4 ansjoser
  • 1 dillkvast
  • 4 ss smør
  • Agurksalat
  • ½ skrelt agurk
  • 2 ss sjalottløk
  • 1 dl Green Giant mais
  • 1 skrelt rødløk
  • 1 dillkvast
  • 1/3 isbergssalat
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss olivenolje

Det sies at hysen er lykkeligst på flate bunnen av sand, leire og grus. Det tror vi ikke på. Vi vil heller si: grillet i folie, sammen med syrnet agurk og ansjos.


Slik gjør du det:

  1. Foliegrillet hyse: Skjær fisken i 4 stykker, strimle purreløken og plukk dillen. Fordel ingrediensene på fire foliebiter, og krydre med salt og pepper. Lag fine pakker, og legg dem på grillen med skjøten oppover. La pakkene ligge på siden av grillen i ca. 10 minutter, avhengig av glørne. Ved servering spises retten rett fra foliepakken.
  2. Agurksalat: Skjær agurken i 1 cm store terninger, og hakk isbergssalat og rødløk. Marineres i 10 minutter i eddik, olivenolje og finhakket dill.