Svinefilet med rosmarin, pinjenøtter og maiskrem

Serving Time icon
Porsjs : 4

Ingredienser

Svinefilet med rosmarin og pinjenøtter
  • 600 g svinefilet
  • 150 g bacon i terninger
  • 8 stekeløker
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss ristede pinjenøtter
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 kvister timian
  • 5 dl kalvefond
  • 1 dl hvitvin
Maiskrem
  • 1 dl Green Giant maiskorn
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts sitronjuice
  • 3 dl gresk yoghurt
Ovnsstekte poteter og smørstekt minimais
  • 600 g små poteter, skrellede
  • 2 ss olivenolje
  • 400 g sukkererter
  • 8 Green Giant-maiskolber
  • 2 kvister persille
  • 2 ss smør

Svinefilet med mild maiskrem, ovnsstekte poteter og smørfrest minimais.


Slik gjør du det:

  1. Brun baconterningene i en varm panne og la dem renne av seg på papir.
  2. Tørk av svinefileten og skjær den i skiver som er to centimeter tykke. Brun svinefileten og stekeløkene i olje, og tilsett vin, kalvefond og krydder. La det surre på svak varme i ca 15 minutter. Krydre med salt og pepper. Strø over pinjenøtter og bacon.
  3. Bland mais, sitronjuice og sennep til en jevn blanding i en drinkmikser. Tilsett yoghurt og smak til med salt og pepper.
  4. Vend potetene i olivenolje, krydre med salt og pepper, og stek dem i ovnen ved 200 grader til potetene kjennes myke.
  5. Fres sukkerertene og minimaisen i smør. Tilsett vann og la det koke inn slik at sukkerertene blir myke.
  6. Vend i persillen og potetene.