Svinefilet med rosmarin, pinjenøtter og maiskrem
Porsjs : 4
Ingredienser
Svinefilet med rosmarin og pinjenøtter
- 600 g svinefilet
- 150 g bacon i terninger
- 8 stekeløker
- 2 ss olivenolje
- 3 ss ristede pinjenøtter
- 1 kvist rosmarin
- 2 kvister timian
- 5 dl kalvefond
- 1 dl hvitvin
Maiskrem
- 1 dl Green Giant maiskorn
- 1 ts dijonsennep
- 1 ts sitronjuice
- 3 dl gresk yoghurt
Ovnsstekte poteter og smørstekt minimais
- 600 g små poteter, skrellede
- 2 ss olivenolje
- 400 g sukkererter
- 8 Green Giant-maiskolber
- 2 kvister persille
- 2 ss smør
Svinefilet med mild maiskrem, ovnsstekte poteter og smørfrest minimais.
Slik gjør du det:
- Brun baconterningene i en varm panne og la dem renne av seg på papir.
- Tørk av svinefileten og skjær den i skiver som er to centimeter tykke. Brun svinefileten og stekeløkene i olje, og tilsett vin, kalvefond og krydder. La det surre på svak varme i ca 15 minutter. Krydre med salt og pepper. Strø over pinjenøtter og bacon.
- Bland mais, sitronjuice og sennep til en jevn blanding i en drinkmikser. Tilsett yoghurt og smak til med salt og pepper.
- Vend potetene i olivenolje, krydre med salt og pepper, og stek dem i ovnen ved 200 grader til potetene kjennes myke.
- Fres sukkerertene og minimaisen i smør. Tilsett vann og la det koke inn slik at sukkerertene blir myke.
- Vend i persillen og potetene.