Indisk blomkålsalat med mais, sitron og syrnet agurk
Porsjs : 4
Ingredienser
- 1 blomkålhode, delt i buketter
- 1 ss karri
- 4 korn grønn kardemomme
- 1 kanelstang
- 4 nelliker
- 1 krm spisskummen
- 2 dl mais
- 4 reddiker
- ½ agurk, skrellet
- 6 kvister koriander
- 2 limefrukter
- 4 ss olivenolje
- Fritert papadam
Ovnsstekt blomkål med indisk grønnsaksblanding og fritert papadam.
Slik gjør du det:
- Kok opp to liter vann med karri, kanel, grønn kardemomme og nellik, og smak til med litt salt. Legg blomkålen oppi, og kok til den er myk, sil av.
- Legg blomkålen i en ildfast form, hell over olivenolje og stek den lett i ovnen ved 220 grader. Agurken skjæres i staver og marineres i 30 minutter i limejuicen. Skjær reddikene i båter. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt, pepper og spisskummen.
- Pynt med koriander og limebåter.