Indisk blomkålsalat med mais, sitron og syrnet agurk

Serving Time icon
Porsjs : 4

Ingredienser

  • 1 blomkålhode, delt i buketter
  • 1 ss karri
  • 4 korn grønn kardemomme
  • 1 kanelstang
  • 4 nelliker
  • 1 krm spisskummen
  • 2 dl mais
  • 4 reddiker
  • ½ agurk, skrellet
  • 6 kvister koriander
  • 2 limefrukter
  • 4 ss olivenolje
  • Fritert papadam

Ovnsstekt blomkål med indisk grønnsaksblanding og fritert papadam.


Slik gjør du det:

  1. Kok opp to liter vann med karri, kanel, grønn kardemomme og nellik, og smak til med litt salt. Legg blomkålen oppi, og kok til den er myk, sil av.
  2. Legg blomkålen i en ildfast form, hell over olivenolje og stek den lett i ovnen ved 220 grader. Agurken skjæres i staver og marineres i 30 minutter i limejuicen. Skjær reddikene i båter. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt, pepper og spisskummen.
  3. Pynt med koriander og limebåter.